


مشخصات كلي پروژه :
پيمانكار اين طرح ابتدا در زمستان 1379 شروع به تجهيز كارگاه نمود و در بهار 1380 عمليات حفاري را در دو جبهه ورودي و خروجي با مبلغ ريالي 120ميليارد ريال آغاز كرد.
قطعه يك واريانت گردنه امامزاده هاشم به طول 4/5 كيلومتر شامل يك قطعه تونل 3189 متري با سطح مقطع تقريبي 85 متر مربع، شيب 5/2 درصد و عرض مقطع 9/11 متر كه پس از لاينينگ به 5/8 متر خواهد رسيد، به همراه گالريها ي ورودي و خروجي آن، پنج دهانه پل و عمليات راهسازي به طول 22/2 كيلومتر مي باشد.
گردنه امامزاده هاشم كه در حدود 25 كيلومتر طول داشته و بخش مهم و صعب العبور جاده هراز را تشكيل مي دهد، داراي شيبهاي صعودي و نزولي (حتي تا 9 درصد) و شعاع قوسهاي كوچك و بزرگ تا 35 متر مي باشد، لذا اين قسمت از محور هراز جدا از مسائل ايمني و مشكلات سرما، يخبندان و نزول بهمن از مشخصات هندسي بسيار پائيني برخوردار بوده و حدود 40 درصد مشكلات كلي جاده آمل- رودهن و بيش از 70 درصد مشكلات زمستاني محور فوق مربوط به اين بخش از جاده هراز مي باشد.
با ارائه مطالب فوق اهميت احداث تونل قطعه يك و پس از آن قطعه دوم در ايمن سازي مسير و جلوگيري از تلفات انساني مشخص مي شود، لذا تسريع در اجراي پروژه و در پي آن بهره برداري از پروژه اهميت بسزايي در اين امر خواهد داشت.
موقعيت جغرافيايي مسير پروژه :
از لحاظ موقعيت جغرافيايي اين تونل در حدواسط بين استان تهران و مازندران در كيلومتر 95 جاده تهران- آمل نرسيده به آبشار پلور واقع شده است.
اين واريانت از كيلومتر 100+107 جاده هراز از سمت آمل و در حدود 5/4 كيلومتري جنوب پلور آغاز و در كيلومتر 448+1 وارد تونل شده و پس از خروج از تونل، مسير تا كيلومتر 400+5 در دره مشاء امتداد مي يابد. از نظر تقسيمات كشوري شروع واريانت در محدوده استان مازندران (پلور) و انتهاي واريانت در محدوده استان تهران (مشاء- دماوند) واقع مي باشد.
هدف از اجراي پروژه :
در فصل زمستان به دليل ريزشي بودن ترانشه هاي منطقه آبعلي و نيز بهمن گير بودن گردنه امامزاده هاشم و شيبهاي طولاني جاده موجود مشكلات ترافيكي شديدي بوجود مي آيد، لذا براي جلوگيري از ترافيك و كاهش خسارات مالي و جاني و نيز كاهش مسافت راه از 25 كيلومتر به 9 كيلومتر، تصميم به احداث تونل در اين منطقه گرفته شد.
وضعيت رشد ترافيكي محور هراز در مقاطع مختلفي از سال و متعاقب با آن روند افزايش هزينه سوخت تلف شده، در ادامه بحث آورده شده است كه تجزيه و تحليل آن، لزوم اجراي اين پروژه را بيشتر نمايان مي سازد.
نام فایل | حجم فایل |
---|---|
tonel-emamzade_337229_1426.zip | 13.6 MB |
1- مقدمه قبل از پيدايش تكنيك پيش تنيدگي، پل هاي بتن آرمه تنها براي پوشش دادن به دهانه هاي نسبتاً كوتاهي بكار برده مي شدند. محدوديت طول دهانه در اين پل ها داراي دو عامل اساسي بوده است. زيرا اولا براي دهانه هاي بلندتر حجم مصالح مصرفي(بتن و فولاد) بسرعت افزوده مي گردد. بطوريكه بار مرده سازه خود يك عامل بحراني در طراحي مقطع محسوب خواهد شد، ثانياً هزينه هاي مربوط به قالب بندي و شمعك گذاري چنين عرشه ه ...